
Dyrepassernes hverdag er fyldt med forskellige opgaver, der alle har det ene formål at sikre dyrenes trivsel og velbefindende. Fra at tælle dyrene, til at give dem den korrekte mængde mad og sørge for deres generelle sundhed og trivsel. Dyrepassernes arbejde er en inspirerende indsats for at tage sig af vores dyr.
Dyrepasserne har en vigtig rolle, der kræver både viden, engagement og dedikation. Deres dag starter ofte med at tage en tur rundt i parken for at tælle dyrene og sikre, at alle er sunde og til stede. Det handler om at kende dyrene så godt, at man kan opdage selv de mindste tegn på, at noget måske ikke er, som det skal være.
Fodring er en af de mest centrale opgaver. Dyrepasserne skal sørge for, at dyrene får den rette kost i de rigtige mængder, tilpasset deres arter og behov. Det kræver præcis planlægning, da nogle dyr har specifikke diæter, der skal tilgodeses, mens andre kræver ekstra næring i bestemte sæsoner.
Dyrepassernes arbejde er en inspirerende indsats for at skabe en så naturlig og sund hverdag som muligt for dyrene, og eleverne vil få et unikt indblik i, hvordan man passer på både små og store dyr. Gennem spændende aktiviteter og opgaver vil eleverne lære om ansvar, dyrevelfærd og de daglige udfordringer og glæder, som dyrepasserne oplever.
Formålet med dette undervisningsforløb er at give eleverne en dybdegående forståelse af, hvad det vil sige at være dyrepasser i en stor safaripark. Eleverne vil lære om, hvordan man passer og plejer vilde dyr, og hvad der kræves for at sikre deres sundhed og trivsel. Forløbet vil dykke ned i de mange aspekter af dyrepleje – fra korrekt fodring og ernæring til hvordan man skaber de bedst mulige levevilkår for dyrene, samt hvordan man håndterer sygdom og sundhedspleje.
Læringsmål
- Eleven kender til de daglige arbejdsopgaver for en dyrepasser.
- Eleven kan fortælle om dyrenes grundlæggende behov.
- Eleven kan forklare hvordan dyrepasseren arbejder med dyrevelfærd.
Prisen er ekskl. entré
ULF i Aarhus støtter ikke dette forløb økonomisk
Ved mere end 30 elever, kan man blot tilkøbe ekstra forløb. Gruppen deles da op, og hver gruppe får sin egen formidler.