Den oversete krop - vi udvikler en udstilling
Workshop om radikalisering og diskrimination
Workshoppen er et gratis tilbud til alle 9. og 10. klasser og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune. Den fremstår i en helt ny opdateret version, hvor der blandt andet er lagt vægt på vigtigheden af selvstændig kritisk refleksion og handling i forhold til såvel narrativer og netværk. De vidensmæssige nedslag omhandler diskrimination, polarisering, radikalisering og voldelig ekstremisme.
Børnenes Havn - Naturaktiviteter med vært
Åbner 1. april 2025
Blå naturaktiviteter i børnehøjde. Se muslinger rense grumset vand, fang krabber og se dem løbe om kap i den store 7-sporede krabbevæddeløbsbane, lær at kende forskel på krabbers køn, lån en vandkikkert og kig på livet under vandoverfladen eller gå på natureventyr på egen hånd på havnen.
Forestilling: IKIGAI
Er du nysgerrig på livets store spørgsmål?
Kom og oplev en spændende forestilling på Dokk1, hvor kunst og arkitektur er i centrum. Du får mulighed for at være en del af en helt særlig optræden, der får dig til at tænke over, hvad der virkelig betyder noget i livet.
Dialogmøder om racisme
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
Kreativ skrivning - digte og ordlege
En workshop, hvor I præsenteres for en taktil og legende tilgang til bogstaver og ord. Sammen skal vi undersøge litteraturens potentiale og dykke ned ,i hvad det vil sige at skrive kreativt. På workshoppen skal eleverne skrive digte og små historier, samt arbejde med collager, hvor både ord og billeder mødes. Vi sætter fokus på fantasien og træner de kreative kringelkroge i hjernen. Workshoppen afsluttes med en hjemmesyet bog, hvor vi samler elevernes værker.
Botaniske feltundersøgelser
Stjerneforevisning
Undersøg planeten Jorden
Dialogværksted
Fredens Hus i Gellerup tilbyder gratis dialogværksteder for udskolingselever, designet til at engagere eleverne i dybdegående refleksion og dialog om tro, religion og livssyn. Initiativet har til hensigt at skabe et trygt rum, hvor eleverne kan øve sig i at udtrykke deres synspunkter og lytte til andres.