Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Den oversete krop - vi udvikler en udstilling
Børnenes Havn - Naturaktiviteter med vært
Åbner 1. april 2025
Blå naturaktiviteter i børnehøjde. Se muslinger rense grumset vand, fang krabber og se dem løbe om kap i den store 7-sporede krabbevæddeløbsbane, lær at kende forskel på krabbers køn, lån en vandkikkert og kig på livet under vandoverfladen eller gå på natureventyr på egen hånd på havnen.
17Walls – FN’s-verdensmål som vægmalerier
På denne kunstbyvandring i Aarhus Centrum sætter vi fokus på ca. halvdelen af de 17 nye vægmalerier, som dygtige street art-kunstnere fra nær og fjern har skabt til Aarhus.
Kunstnerne har hver især givet deres fortolkning af et af FN’s 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden – socialt, økonomisk, sundhedsmæssigt og miljømæssigt.
Det store kunstprojekt er unikt for Aarhus og gør verdensmålene nærværende og tilgængelige for os alle.
På turen fortæller vi om kunstprojektet, kunstnerne og intentionerne bag de enkelte værker.
Laboratorieøvelser til biologi
Biologiformidlingen henvender sig primært til elever fra 8. til 10. klassetrin, men alle er velkomne til at kontakte os.
Vores opgave er at formidle biologi på en inspirerende og spændende måde, som inddrager eleverne og gør dem nysgerrige.
Oplæg og øvelser varetages af biologistuderende, som tilpasser niveauet efter den enkelte klasse. Derudover fortæller formidlerne også lidt om, hvordan det er at studere på universitet.
Plastmissionen
I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig.
Rigtig mange ting i vores hverdag er lavet af plast. Formentlig mange flere, end du aner. Vi anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast hjælper os i hverdagen og har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet – det må vi finde en løsning på!
Wegrow
Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og det bliver et problem at producere mad nok til alle i år 2050, hvis vi ikke finder på nye løsninger. Det er svært at finde mere landbrugsareal at dyrke afgrøder på, men måske kan vi dyrke dem på en smartere måde? I WeGrow skal du og din klasse undersøge en bæredygtig metode med naturlige mikroorganismer.
Turbovækst
Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.
Forløbet er bygget op omkring et digitalt spil, hvor eleverne udvikler deres eget land fra et udviklingsland til et industrialiseret land. Kitforløbet veksler mellem opgaver i det digitale spil og undersøgelser i klassen.
Sov på savannen (overnatning)
Tag klassen med på en vildt spændende og lærerig overnatning tæt på dyrenes verden. Med Sov på Savannen får I mulighed for at komme på en “rigtig” lejrtur, hvor der tilberedes mad over bål og I sover i det fri. Konceptet er ideelt for skoleklasser, institutioner og spejdergrupper.
Sammen med jeres personlige guide ankommer I til jeres Camp. Her vil de nordamerikanske shelters eller de afrikanske Rangertelte være jeres hjem, under hele jeres ekspedition til Ree Park Safari.
Økosystemet
Ændringer i fødekæder kan have betydelig konsekvenser for økosystemet. Det er vigtigt både at kunne forstå og beskytte fødekæder og økosystemer, for at bevare biodiversiteten og opretholde en bæredygtig natur..