Skolecurling
Børnene lærer teknisk koordination, taktik og bevægelse gennem sjov introduktion og øvelse i curling. På denne måde har børnene et godt kendskab til spillet, når de er færdige. Forløbet deles op i enkelte moduler, hvor der øves "slide" (skud), fejning, skipning, regler, lege med mere.
Curling for skoler i Aarhus Kommune, foregår i skøjtehallens skole-åbningstid kl. 9.00-14.30 på hverdage.
Den oversete krop - vi udvikler en udstilling
Forestilling: IKIGAI
Er du nysgerrig på livets store spørgsmål?
Kom og oplev en spændende forestilling på Dokk1, hvor kunst og arkitektur er i centrum. Du får mulighed for at være en del af en helt særlig optræden, der får dig til at tænke over, hvad der virkelig betyder noget i livet.
Dialogmøder om racisme
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
Stjerneforevisning
Dialogværksted
Fredens Hus i Gellerup tilbyder gratis dialogværksteder for udskolingselever, designet til at engagere eleverne i dybdegående refleksion og dialog om tro, religion og livssyn. Initiativet har til hensigt at skabe et trygt rum, hvor eleverne kan øve sig i at udtrykke deres synspunkter og lytte til andres.
Aarhus under besættelsen - Opgørets time
Rolle- og dilemmaspil om Aarhus under besættelsen.
Med den gamle politistation og Gestapo-bygning som ramme, arbejder eleverne med besættelsestidens dilemmaer. Der tages udgangspunkt i syv personkarakterer, der på hver sin måde klarede sig igennem et krigsramt Aarhus. Eleverne følger en af karaktererne, hvis livsfortællinger og dilemmaer udfoldes gennem brugen af digitale id- kort på en tur rundt på museet.
17Walls – FN’s-verdensmål som vægmalerier
På denne kunstbyvandring i Aarhus Centrum sætter vi fokus på ca. halvdelen af de 17 nye vægmalerier, som dygtige street art-kunstnere fra nær og fjern har skabt til Aarhus.
Kunstnerne har hver især givet deres fortolkning af et af FN’s 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden – socialt, økonomisk, sundhedsmæssigt og miljømæssigt.
Det store kunstprojekt er unikt for Aarhus og gør verdensmålene nærværende og tilgængelige for os alle.
På turen fortæller vi om kunstprojektet, kunstnerne og intentionerne bag de enkelte værker.
Urban industri, folkelighed og forpinte sjæle
Perioden 1870-1920 er uhyre vigtig for Danmarks udvikling og selvforståelse, for det er her, at udviklingen af det danske demokrati og siden det danske velfærdssamfund for alvor tager sin form. Samtidig er det også her, at det enkelte individ ser sig selv som en del af en større befolkningsgruppe på godt og ondt; her at kunsten antager nye former og skaber nye genrer og stilarter, og hvor både fotografiet og filmen får et markant gennembrud.
Workshoppen er et forløb på tre lektioner der tager udgangspunkt i især periodens malerkunst, litteratur og ikke mindst teater og film.
Animation
Her er der fokus på animationens vigtigste element - bevægelsen. I workshoppen arbejder vi med små finurlige animationer, og vi undersøger, hvordan en enkelt bevægelse kan rumme eller begynde en lille fortælling. I workshoppen laves animationer med rod i 1800-tallet i kombination med moderne teknologi.