
Vi arbejder med dyrs tilpasninger og fødekæder gennem opgaver og undersøgelser. Sammen ser vi nærmere på, hvordan dyrene tilpasser sig forskellige leveområder og hvilke konsekvenser det kan have, hvis der sker ændringer i deres fødegrundlag.
Vi vil dykke ned i, hvordan fødekæder fungerer, og hvilken rolle hvert dyr spiller i vores komplekse verden, de er en del af.
Gennem øvelser vil eleverne få mulighed for at kigge på fødekæderne i naturen og forstå, hvilke konsekvenser det kan have for dyrene, hvis der sker ændringer i deres fødegrundlag. Hvad sker der med en fødekæde, hvis én art forsvinder? Og hvordan kan det påvirke hele økosystemet?
Forløbet vil skabe en større forståelse for, hvordan dyrs tilpasninger og fødekæder er tæt forbundet, og hvordan små ændringer kan have store konsekvenser. Det er en lærerig rejse, der både skaber nysgerrighed og giver eleverne værktøjer til at forstå de naturlige mekanismer, der holder vores verden i balance.
Formålet med dette undervisningsforløb er at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvordan fødekæder fungerer. Eleverne vil lære at identificere, hvilke dyr der bliver spist, og hvilke der fungerer som rovdyr, og samtidig få indsigt i de forskellige roller i en fødekæde.
Forløbet vil også styrke elevernes evne til at opbygge og forklare fødekæder samt forstå de tre hovedkategorier af dyrs fødevalg: altædende, planteædere og kødædere. Målet er at skabe nysgerrighed og fascination for dyrenes verden og samtidig give eleverne redskaber til at forstå naturens sammenhænge på en enkel og anvendelig måde.
Læringsmål
- Eleven kan forklare, hvilke dyr der bliver spist, samt hvilke dyr der spiser andre.
- Eleven kan lave og forklare fødekæder.
- Eleven kan med egne ord fortælle omkring de forskellige kategorier: Altæder, planteæder og kødæder.
Prisen er ekskl. entré
ULF i Aarhus støtter ikke dette forløb økonomisk
Ved mere end 30 elever, kan man blot tilkøbe ekstra forløb. Gruppen deles da op, og hver gruppe får sin egen formidler.