Varighed
10.00
Billede
Materialer
Titel
Undervisningsmateriale
Download tekst / Link tekst
Download materialet her!
Beskrivelse
  • Komplet lærervejledning
  • Undervisningsmateriale, elevark med opgaver og aktiviteter
  • Gode råd til virksomhedsbesøget 

Alt materiale er gratis!

Visning på kort
Vis alternativ adresse
Navn på lokalitet
Føtex Skæring
Postnummer
8250
By
Egå

Er du madkundskabslærer og vil vise dine elever, hvordan faget bruges i den virkelige verden? 

Prøv undervisningsforløbet "Fra råvarer til frokost", der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag. Her inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv. Fx får de indblik i forskellige hævningsmetoder, de bager rugbrød, prøver at sylte fødevarer, pisker deres egen mayonnaise og tilbereder kødpålæg – og til sidst samler de det hele, så det er klar til frokostbordet.

I forløbet besøger klassen en butik, slagter eller kantine, der arbejder professionelt med madlavning og fødevarer, og som kan gøre eleverne klogere på nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Find mange flere forløb og virksomheder på https://aabenvirksomhed.dk/da-skolen/ 

Hvis du gerne vil besøge delikatessen i Føtex Skæring med din klasse, kan du kontakte virksomheden ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden!

Banner
Gratis
Ja
Forløbstype
Overordnet målgruppe
Hele året
Ja
Linktekst
Book dit forløb ved at udfylde kontaktformularen under "KONTAKT VIRKSOMHEDEN". Klik videre her!
URL
https://aabenvirksomhed.dk/da-skolen/forloeb/elementer-af-smorrebrod-29/
Email
Kontakt@aabenvirksomhed.dk
Pris
Enhed
Ansøgningsknap
Søg om refusion af transport
Formål

Forløbet har til formål at vise unge, hvordan det, de lærer i skolen, kan bruges i virkeligheden, samt hvilke job og uddannelsesmuligheder der findes indenfor fødevarerbranchen.

Aktiviteter

Før virksomhedsbesøget

Gennem praktiske øvelser skal eleverne arbejde med syltning, bagning og fremstilling af smørrebrød. De arbejder også med den gyldne smørrebrødsregel og bliver klogere på hvordan råvarer tilberedes - til de i sidste ende ender på frokostbordet. 

Under virksomhedsbesøget

Under besøget bliver eleverne klogere på, hvordan et professionelt køkken fungerer. De ser, hvordan råvarer bliver forarbejdet eller tilberedt, inden de ender i køledisken eller i delikatesseafdelingens montre – og så bliver de præsenteret for nogle af de karriereveje, man kan vælge, hvis man brænder for at lave mad.

Efter virksomhedsbesøget

Hjemme på skolen skal eleverne arbejde med afsluttende elevopgaver i klassen, som relaterer sig til besøget. 

Beskrivelse til varighed

Forløb: Ca. 10 lektioner + virksomhedsbesøg på 2 timer

Varigheden afhænger af, hvor mange lektioner I bruger på undervisningsmaterialet forud for besøget.

 

Beskrivelse af tilmeldingsproceduren

Husk endelig at fortælle virksomheden, hvad eleverne har eller har tænkt sig at arbejdet med forud for besøget. På den måde gør du det nemt for virksomheden at tale relevant ind i det, I har arbejdet med hjemme i klassen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har udfordringer med at få kontakt til virksomheden, så tøv ikke med at tage fat i teamet i Åben Virksomhed – vi hjælper dig gerne videre. 😊

✉ Mail: kontakt@aabenvirksomhed.dk
📞 Mobil: 29 20 05 68


 

Vis ikke på profil
Afbrudt
Skjul kontaktformular
Afbrudt
Adresse
Skæring Parkvej 1
8250 Egå
Danmark