Fra råvarer til frokost, besøg Bilka Tilst

Er du madkundskabslærer og vil gerne vise dine elever, hvordan faget bruges i den virkelige verden? 

Prøv undervisningsforløbet "Fra råvarer til frokost", der kan bruges både i valgfaget i udskolingen og i det obligatoriske fag. Her inviteres eleverne til at dykke ned i en del af historien, og de får en forståelse for forskellige tilberedningsteknikker og grundmetoder i fremstillingen af elementer til smørrebrød. Og så prøver de selvfølgelig kræfter med madlavningen selv.

Mad for fremtiden

Navn
Dansk Vegetarisk Forening

Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Det spørgsmål undersøges i undervisningsprojektet Mad for Fremtiden, som henvender sig til elever i 6.-9. klasse og klæder dem på til at forstå madens betydning i den grønne omstilling.

I den gratis workshop får eleverne mulighed for at fordybe sig i de komplekse dilemmaer, der præger diskussionerne om fremtidens fødevaresystemer. De får indsigt i madens klimaaftryk, arealforbrug og bæredygtighed – og får samtidig chancen for at prøve kræfter med plantebaseret madlavning.

Tøm rusen

Navn
Kattegatcentret

Eleverne lærer at fiske med ruser og tømmer selv ruserne, før de sorterer fangsten. Når ruserne er røgtet, flyttes fangsten til et stort rørebassin, hvor vi artsbestemmer dyrene og lærer om deres liv i Kattegat.

Kattegatcentrets dyrepassere er altid meget interesseret i vores fangst og måske fanger vi noget, som kan blive en del af udstillingen.

Fra Bund Til Mund

Navn
Kattegatcentret

Hvordan tilbereder man en strandkrabbe over bål – og kan man pifte retten op med tang? I vores undervisningsforløb ”Fra bund til mund” tilbereder vi vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil!
Dette undervisningsforløb giver en enestående mulighed for at undersøge og blive kloge på den mad, vi spiser. Vi tænder op i bålkomfurerne og tilbereder en lækker havsuppe. Undervejs bliver vi klogere på nogle af de danske havdyr samt deres levevis og tilpasninger. Og måske kan man endda overvinde sin frygt og holde en levende krabbe!