
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
På dialogmøderne deltager to af MUNDUs globale gæstelærere med forskellige minoritetsetniske baggrunde. Gennem deres livshistorier og perspektiver får eleverne en nuanceret forståelse af racisme og diskrimination, der hjælper dem med at relatere til emnet og reflektere over egne holdninger. Fokus er på åbenhed, respekt og at skabe grobund for kritisk refleksion.
- At give eleverne en indsigt i hvordan strukturel racisme og diskrimination opleves i en dansk kontekst.
Forud for dialogmøderne kan eleverne sammen med deres lærer, arbejde med undervisningsmaterialet ‘Strukturel racisme, fra forståelse til handling‘. Materialet giver eleverne indsigt i racismens historiske rødder og dens konsekvenser i dag. Eleverne lærer at identificere egne bias, undersøge, hvordan de opstår, hvordan de kan udfordres og får konkrete værktøjer til at modarbejde racisme i deres hverdag.
Dialogmødet kan tilbydes gratis til de første 2 skoler der booker.
Der kan deltage op til 4 klasser pr. skolebesøg