Workshop om radikalisering og diskrimination
Workshoppen er et gratis tilbud til alle 9. og 10. klasser og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune. Den fremstår i en helt ny opdateret version, hvor der blandt andet er lagt vægt på vigtigheden af selvstændig kritisk refleksion og handling i forhold til såvel narrativer og netværk. De vidensmæssige nedslag omhandler diskrimination, polarisering, radikalisering og voldelig ekstremisme.
Dialogmøder om racisme
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
Dialogværksted
Fredens Hus i Gellerup tilbyder gratis dialogværksteder for udskolingselever, designet til at engagere eleverne i dybdegående refleksion og dialog om tro, religion og livssyn. Initiativet har til hensigt at skabe et trygt rum, hvor eleverne kan øve sig i at udtrykke deres synspunkter og lytte til andres.
Urban industri, folkelighed og forpinte sjæle
Perioden 1870-1920 er uhyre vigtig for Danmarks udvikling og selvforståelse, for det er her, at udviklingen af det danske demokrati og siden det danske velfærdssamfund for alvor tager sin form. Samtidig er det også her, at det enkelte individ ser sig selv som en del af en større befolkningsgruppe på godt og ondt; her at kunsten antager nye former og skaber nye genrer og stilarter, og hvor både fotografiet og filmen får et markant gennembrud.
Workshoppen er et forløb på tre lektioner der tager udgangspunkt i især periodens malerkunst, litteratur og ikke mindst teater og film.
Vil I se hvad skoleskak kan?
Dansk Skoleskak er eksperter i at skabe nye veje til læring og styrke hjernen gennem spil. I kan få et gratis skolebesøg eller demoforløb, så børn, unge, undervisere og ledelsen kan opleve potentialet i spilbaseret læring med skoleskak.
HVAD KAN SKOLESKAK?
Grundlovsfesten 2025: Kalder alle 4. klasser!
Sangkraft Aarhus og European Choir Games 2025 inviterer alle byens 4. klasser til at synge sammen med Aarhus Jazz Orchestra i GIGAKORET til årets store Grundlovsfest onsdag den 4. juni 2025 på Bispetorv. Vi skal synge sange om grundloven, om fællesskab og have det sjovt med at synge sammen. Vi håber på at kunne samle et GIGAKOR på op mod 1000 børn, så alle virkelig kan mærke, hvor stærkt det er at synge i kor. Det bliver både stort og festligt! Skal du og din 4. klasse synge med?
Enzymjagten
I Enzymjagten lærer eleverne om enzymer som katalysatorer i kroppens processer, i naturen og i industriel produktion. I forløbet skal eleverne på jagt i naturen efter cellulaseproducerende svampe for derefter at forbehandle prøverne hjemme i klassen, undersøge prøverne og konkludere på, hvad de fandt. Eleverne lærer også om, hvad enzymer bruges til i industrien, og hvorfor enzymer kan være med til at sikre en mere ressourcebesparende produktion.
Plastmissionen
I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig.
Rigtig mange ting i vores hverdag er lavet af plast. Formentlig mange flere, end du aner. Vi anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast hjælper os i hverdagen og har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet – det må vi finde en løsning på!
Wegrow
Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og det bliver et problem at producere mad nok til alle i år 2050, hvis vi ikke finder på nye løsninger. Det er svært at finde mere landbrugsareal at dyrke afgrøder på, men måske kan vi dyrke dem på en smartere måde? I WeGrow skal du og din klasse undersøge en bæredygtig metode med naturlige mikroorganismer.
Turbovækst
Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.
Forløbet er bygget op omkring et digitalt spil, hvor eleverne udvikler deres eget land fra et udviklingsland til et industrialiseret land. Kitforløbet veksler mellem opgaver i det digitale spil og undersøgelser i klassen.