
Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Workshop om radikalisering og diskrimination
Workshoppen er et gratis tilbud til alle 9. og 10. klasser og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune. Den fremstår i en helt ny opdateret version, hvor der blandt andet er lagt vægt på vigtigheden af selvstændig kritisk refleksion og handling i forhold til såvel narrativer og netværk. De vidensmæssige nedslag omhandler diskrimination, polarisering, radikalisering og voldelig ekstremisme.
Dialogmøder om racisme
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
Vil I se hvad skoleskak kan?
Dansk Skoleskak er eksperter i at skabe nye veje til læring og styrke hjernen gennem spil. I kan få et gratis skolebesøg eller demoforløb, så børn, unge, undervisere og ledelsen kan opleve potentialet i spilbaseret læring med skoleskak.
HVAD KAN SKOLESKAK?
Grundlovsfesten 2025: Kalder alle 4. klasser!
Sangkraft Aarhus og European Choir Games 2025 inviterer alle byens 4. klasser til at synge sammen med Aarhus Jazz Orchestra i GIGAKORET til årets store Grundlovsfest onsdag den 4. juni 2025 på Bispetorv. Vi skal synge sange om grundloven, om fællesskab og have det sjovt med at synge sammen. Vi håber på at kunne samle et GIGAKOR på op mod 1000 børn, så alle virkelig kan mærke, hvor stærkt det er at synge i kor. Det bliver både stort og festligt! Skal du og din 4. klasse synge med?
Sov på savannen (overnatning)
Tag klassen med på en vildt spændende og lærerig overnatning tæt på dyrenes verden. Med Sov på Savannen får I mulighed for at komme på en “rigtig” lejrtur, hvor der tilberedes mad over bål og I sover i det fri. Konceptet er ideelt for skoleklasser, institutioner og spejdergrupper.
Sammen med jeres personlige guide ankommer I til jeres Camp. Her vil de nordamerikanske shelters eller de afrikanske Rangertelte være jeres hjem, under hele jeres ekspedition til Ree Park Safari.
PRES-workshop
Workshop: Pas På Presset
I workshoppen arbejder vi på at skabe en åben og reflekterende dialog blandt unge om de faktorer, der presser dem i deres hverdag, samt identificere og styrke de frirum og aktiviteter, der bidrager til deres mentale trivsel.
Gennem kreative øvelser og åbne diskussioner forsøger vi at normalisere oplevelsen af pres og fremme åbenhed omkring mental sundhed, med henblik på at øge de unges handlekompetencer i forhold til mental mistrivsel.
Wakeboarding på skoleskemaet
Aarhus Watersports Complex er den lokale vandsportsforening på Aarhus Ø!
Vi er klar til at sende jeres elever på vandet, hvor de skal lære at stå på wakeboard, vandski eller SUP.
Tilbuddet er aktuelt for en skoleklasse á 2 timers varighed, hvor alle får prøvet kræfterne af med vandsport. I de to timer har I begge kabler inkluderet og arrangementet er passende for op til 30 elever.
Børnehavedag i Kattegatcentret
Hvad er en fisk? Hvordan holder man en krabbe, og kan man spise tang? Vi dykker under overfladen når de ældste af de yngste besøger Kattegatcentret til et storbørns-eventyr og et program spækket med aktiviteter særligt tilpasset ivrige pilfingre og videbegærlige ”spørge-Jørgener”.
I Kattegatcentret præsenteres børnene for et hav af spændende oplevelser, hvor der blandt andet skal dissekeres sild, fanges krabber, lære om havdyr, lave tangsalt og smage på friskfanget makrel tilberedt over bål og serveret med frisklavet tomatsovs..
Ung-til-ung undervisning i køn og seksualitet
Ung-til-ung undervisning i køn og seksualitet er LGBT+ Danmarks frivilligbaserede tilbud til grundskoler.
De frivillige undervisere møder din klasse i øjenhøjde, og giver et dialogisk og øvelsesbaseret undervisningsforløb over to lektioner om køn, seksualitet, normer og inklusion. Forløbet kommer rundt om de væsentligste LGBT+ begreber i dialog med eleverne, og underviserne opstiller øvelser, som hjælper til at elever kan skabe mere inkluderende fællesskaber for dem, der falder uden for normerne for køn og seksualitet. Forløbet henvender sig til alle elever, ikke kun LGBT+ elever.