Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Workshop om radikalisering og diskrimination
Workshoppen er et gratis tilbud til alle 9. og 10. klasser og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune. Den fremstår i en helt ny opdateret version, hvor der blandt andet er lagt vægt på vigtigheden af selvstændig kritisk refleksion og handling i forhold til såvel narrativer og netværk. De vidensmæssige nedslag omhandler diskrimination, polarisering, radikalisering og voldelig ekstremisme.
Trin for trivsel
Bevægelse, fællesskab og trivsel gennem præstationsfri dans.
Vil du styrke børns kropsbevidsthed, selvværd og sociale forbindelse? Og ønsker du konkrete redskaber til at fremme trivsel og fællesskab gennem præstationsfri bevægelse?
Så deltag i et to-dages kursus om Trin for Trivsel – en dansefaglig tilgang til trivselsarbejde i grundskolen. Trin for Trivsel bygger på præstationsfri dans og legende bevægelse, hvor fokus er på glæden ved at bevæge sig autentisk frem for at gøre det rigtigt.
Forestilling: IKIGAI
Er du nysgerrig på livets store spørgsmål?
Kom og oplev en spændende forestilling på Dokk1, hvor kunst og arkitektur er i centrum. Du får mulighed for at være en del af en helt særlig optræden, der får dig til at tænke over, hvad der virkelig betyder noget i livet.
Dialogmøder om racisme
Hvordan kommer strukturel racisme til udtryk i Danmark, og hvordan kan vi alle være med til at modarbejde diskriminerende strukturer? MUNDUs dialogmøder giver eleverne mulighed for at tage hul på denne vigtige dialog i et trygt og inkluderende rum.
Læselyst & skaberglæde - Dansk der kan mærkes
ULF i Aarhus inviterer til en inspirerende fagdag for dansklærere på alle trin. Tag din kollega under armen og få nye idéer til at styrke læse- og skriveglæden i din undervisning.
Gennem oplæg og workshops undersøger vi, hvordan elever ikke bare kan læse og forstå tekster, men også forme, bygge og kreere ud fra dem. Hvordan kan litteraturen blive et afsæt for kreativ skaben?
Tilmeld dig og vær med til en dag fyldt med inspiration og konkrete idéer til din undervisning!
Program for dagen:
Kreativ skrivning - digte og ordlege
En workshop, hvor I præsenteres for en taktil og legende tilgang til bogstaver og ord. Sammen skal vi undersøge litteraturens potentiale og dykke ned ,i hvad det vil sige at skrive kreativt. På workshoppen skal eleverne skrive digte og små historier, samt arbejde med collager, hvor både ord og billeder mødes. Vi sætter fokus på fantasien og træner de kreative kringelkroge i hjernen. Workshoppen afsluttes med en hjemmesyet bog, hvor vi samler elevernes værker.
Oplæg til lærere om Dialogværkstedet
I skoleåret 2025/2026 tilbyder Fredens Hus gratis dialogværksteder til udskolingsklasser, hvor vi gennem en række samtaleøvelser med fokus på tro, religion og livssyn, giver eleverne redskaber til at opnå dybere forståelse mellem eleverne på tværs af forskellighed.
Dialogværksted
Fredens Hus i Gellerup tilbyder gratis dialogværksteder for udskolingselever, designet til at engagere eleverne i dybdegående refleksion og dialog om tro, religion og livssyn. Initiativet har til hensigt at skabe et trygt rum, hvor eleverne kan øve sig i at udtrykke deres synspunkter og lytte til andres.
Novel Engineering - inspiration til dansk
ULF i Aarhus inviterer til spændende dag om Novel Engineering - en legende tilgang til at læse, forstå og analysere tekster.
Væk børns interesse for tid, miljø og karakterer!
Er du nysgerrig efter at vide, hvordan du på en ny måde kan engagere eleverne i de bøger, I læser, og hvordan du kan forene danskfaget med teknologi, kreativ problemløsning og børns skaberglæde? Så inviterer vi dig sammen med Skovangskolen og Tufts University CEEO (Center for Engineering Education Outreach) fra Massachusetts til en spændende dag med Novel Engineering!