Knivskarp
Kan du lide gulerødder med parmesan? Vi skal spise mere grønt, men hvordan får vi grøntsager til at smage så godt, at vi vælger dem oftere? I Knivskarp skal eleverne eksperimentere og smage sig frem til lækre retter. Skolekøkkenet forvandles til et madlaboratorie, når eleverne knækker koden til at få mere grønt på tallerkenen.
Fremtidsmennesket: Galt eller genialt?
Forløbet tager jer med til år 2035, hvor spændende teknologier er blevet hverdag. Vi undersøger, hvordan man bedst forholder sig til den hastige udvikling, der sker med teknologi og videnskab - og hvordan vi mennesker kan forme fremtiden.
Fremtidsmennesket: Galt eller genialt?
Forløbet tager jer med til år 2035, hvor spændende teknologier er blevet hverdag. Vi undersøger, hvordan man bedst forholder sig til den hastige udvikling, der sker med teknologi og videnskab - og hvordan vi mennesker kan forme fremtiden.
'Mad for fremtiden' med Martin Keller
Et oplæg med smag, sang og stof til eftertanke – for elever og forældre.
Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Og hvordan kan vi – gennem oplysning, smag og fællesskab – inspirere til mere bæredygtige valg?
I dette gratis undervisningsforløb får jeres skole besøg af naturformidler Martin Keller, kendt fra Naturpatruljen og Martin og Ketil. Med stor energi og erfaring som formidler inviterer Martin både elever og forældre ind i en levende og reflekterende samtale om fremtidens mad.
Indhold:
Madkundskab med Mening
Mad for fremtiden
Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Det spørgsmål undersøges i undervisningsprojektet Mad for Fremtiden, som henvender sig til elever i 6.-9. klasse og klæder dem på til at forstå madens betydning i den grønne omstilling.
I den gratis workshop får eleverne mulighed for at fordybe sig i de komplekse dilemmaer, der præger diskussionerne om fremtidens fødevaresystemer. De får indsigt i madens klimaaftryk, arealforbrug og bæredygtighed – og får samtidig chancen for at prøve kræfter med plantebaseret madlavning.
Rødhætte & Ulven -et fysisk teatereventyr
En mobil eldreven seng danner rammen om et “eksplosivt” møde mellem urkrafterne i Rødhætte og Ulven. Men hvem æder hvem, hvad og hvorfor, i klimakampen? Komisk og crazy gadeteater om fristelser, grådige vaner og appetit på livet.
Forestillingen er inspireret af nutidens værdi-clashes mellem kapitalisme og klima-aktivisme, forbrug og bæredygtighed – som en sjov og kærlig opfordring til at skifte grådige vaner ud med appetit på livet.
Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Deltag i Affaldsindsamlingen 2025!
Giv børn en følelse af at de gør en forskel og lær dem, hvordan vi sammen kan passe på vores natur!
Tilmeld jer Affaldsindsamlingen 2025, når vi igen samler affald fra den 31. marts – 6. april.
Derfor bør vi lære eleverne at samle affald!
✨Vi holder naturen ren og pæn! Affald i naturen forstyrrer vores naturoplevelser. Det er de færreste, som synes en smidt øldåse pynter i hækken eller at cigaretskodder pryder strandene.
Enzymjagten
I Enzymjagten lærer eleverne om enzymer som katalysatorer i kroppens processer, i naturen og i industriel produktion. I forløbet skal eleverne på jagt i naturen efter cellulaseproducerende svampe for derefter at forbehandle prøverne hjemme i klassen, undersøge prøverne og konkludere på, hvad de fandt. Eleverne lærer også om, hvad enzymer bruges til i industrien, og hvorfor enzymer kan være med til at sikre en mere ressourcebesparende produktion.