
Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Deltag i Affaldsindsamlingen 2025!
Giv børn en følelse af at de gør en forskel og lær dem, hvordan vi sammen kan passe på vores natur!
Tilmeld jer Affaldsindsamlingen 2025, når vi igen samler affald fra den 31. marts – 6. april.
Derfor bør vi lære eleverne at samle affald!
✨Vi holder naturen ren og pæn! Affald i naturen forstyrrer vores naturoplevelser. Det er de færreste, som synes en smidt øldåse pynter i hækken eller at cigaretskodder pryder strandene.
Enzymjagten
I Enzymjagten lærer eleverne om enzymer som katalysatorer i kroppens processer, i naturen og i industriel produktion. I forløbet skal eleverne på jagt i naturen efter cellulaseproducerende svampe for derefter at forbehandle prøverne hjemme i klassen, undersøge prøverne og konkludere på, hvad de fandt. Eleverne lærer også om, hvad enzymer bruges til i industrien, og hvorfor enzymer kan være med til at sikre en mere ressourcebesparende produktion.
Plastmissionen
I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig.
Rigtig mange ting i vores hverdag er lavet af plast. Formentlig mange flere, end du aner. Vi anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast hjælper os i hverdagen og har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet – det må vi finde en løsning på!
Turbovækst
Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.
Forløbet er bygget op omkring et digitalt spil, hvor eleverne udvikler deres eget land fra et udviklingsland til et industrialiseret land. Kitforløbet veksler mellem opgaver i det digitale spil og undersøgelser i klassen.
Bronzealder ved Borum-Eshøj
På dette besøg for skoleklasser på Borum-Eshøj er der mulighed for besøge gravhøjene fra bronzealderen.
Et rekonstrueret bronzealderhus danner rammen om samtaler og aktiviteter vedrørende bronzealderen
Mad ud af Madspild - Vend minus til plus
Lær at udnytte overskudsmad i køkkenet
- Vurder hvad der stadig er brugbart
- Tænk ud af boksen i forbindelse med madlavning
- Refleksion over ressursespild i hjemmet og samfundet
Den globale tøjkrise – et gæstelærerbesøg
Dyk ned i tøjets værdikæder og engager jeres elever i at kigge deres egne garderobe og forbrugsmønstre efter i sømmene med en gratis workshop faciliteret af MUNDU.
En facilitatorer fra MUNDU kommer ud på skolen og står for afviklingen af introduktions workshoppen.
Workshoppens indhold
Blæksprutter indtager skolen
Alt det du kender fra vores sanselige dissektionsforløb med de magiske blæksprutter, men med en online forlængelse, som trækker armene helt ud i klasseværelset! Velkommen til vores online undervisningsforløb: Blæksprutter indtager skolen!
REWILDING intro
Med et spændende oplæg og efterfølgende dialog ser vi nærmere på konceptet ”rewilding” eller ”genforvildning,” og undersøger hvordan det fungerer i praksis på bl.a. Molslaboratoriet.
Med ankomsten af landets fremtidige naturnationalparker er det mere relevant end nogensinde før at have styr på begreber som økologiske nicher, nøglearter, biodiversitet, naturpleje, fødenet, og nøjsomhedsarter.
Med dette oplæg tager vi hul på alt dette og mere, gennem dialogbaseret undervisning og smukke billeder – mest fra Molslaboratoriet, men også andre steder i verden, naturligvis.