Plastmissionen

Navn
LIFE Fonden

I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal finde ud af, hvordan virksomhedens produktion kan blive mere bæredygtig.

Rigtig mange ting i vores hverdag er lavet af plast. Formentlig mange flere, end du aner. Vi anvender dagligt produkter af plast overalt på jorden, fordi plast hjælper os i hverdagen og har mange gode egenskaber. Men plast produceres i store mængder og kan være svært at nedbryde, hvilket kan være til stor belastning for miljøet og klimaet – det må vi finde en løsning på!

Wegrow

Navn
LIFE Fonden

Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og det bliver et problem at producere mad nok til alle i år 2050, hvis vi ikke finder på nye løsninger. Det er svært at finde mere landbrugsareal at dyrke afgrøder på, men måske kan vi dyrke dem på en smartere måde? I WeGrow skal du og din klasse undersøge en bæredygtig metode med naturlige mikroorganismer.

Turbovækst

Navn
LIFE Fonden

Turbovækst er et undervisningsforløb, der handler om katalyse, kunstgødning og bæredygtig produktion. I Turbovækst styrer eleverne i grupper hvert deres land, og deres opgave er at sikre, at deres lands befolkning ikke sulter. Det sikrer de ved at producere nok fødevarer til alle, der samtidig ikke skader klimaet eller miljøet.

Forløbet er bygget op omkring et digitalt spil, hvor eleverne udvikler deres eget land fra et udviklingsland til et industrialiseret land. Kitforløbet veksler mellem opgaver i det digitale spil og undersøgelser i klassen. 

Tøm rusen

Navn
Kattegatcentret

Eleverne lærer at fiske med ruser og tømmer selv ruserne, før de sorterer fangsten. Når ruserne er røgtet, flyttes fangsten til et stort rørebassin, hvor vi artsbestemmer dyrene og lærer om deres liv i Kattegat.

Kattegatcentrets dyrepassere er altid meget interesseret i vores fangst og måske fanger vi noget, som kan blive en del af udstillingen.

Naturfagskassen

Navn
ULF i Aarhus

Naturfagskassen er for dig, som gerne vil give dine elever en oplevelse, som får dem til at tænke ud af boksen, bruge logik, deduktion, samarbejde, idegenerering og en masse trial and error.
Målet for eleverne er at bryde ind i kassen. Dette gør de ved at kigge efter ledetråde på og i kassen, for at finde koder og nøgler til de forskellige låse og endelig kunne nå målet.
Indhold:
Eleverne kommer omkring:

Metal og muligheder - Lystrup Rustfri Stål

Kom ud og lær om metallets egenskaber hos Lystrup Rustfri Stål ApS. I dette undervisningsforløb til Natur/teknologi vil eleverne undersøge metallets egenskaber og anvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan Lystrup Rustfri Stål ApS bruger og arbejder med metal. Undervisningsforløbet opfylder en række Fælles Mål, særligt under Undersøgelse og Modellering i Natur/teknologi til 6.klasse, og kan derfor bruges direkte ind i undervisningen. Derudover opfylder forløbet en række Fælles Mål for Uddannelse & Job.