Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Kreativ skrivning - digte og ordlege
En workshop, hvor I præsenteres for en taktil og legende tilgang til bogstaver og ord. Sammen skal vi undersøge litteraturens potentiale og dykke ned ,i hvad det vil sige at skrive kreativt. På workshoppen skal eleverne skrive digte og små historier, samt arbejde med collager, hvor både ord og billeder mødes. Vi sætter fokus på fantasien og træner de kreative kringelkroge i hjernen. Workshoppen afsluttes med en hjemmesyet bog, hvor vi samler elevernes værker.
17Walls – FN’s-verdensmål som vægmalerier
På denne kunstbyvandring i Aarhus Centrum sætter vi fokus på ca. halvdelen af de 17 nye vægmalerier, som dygtige street art-kunstnere fra nær og fjern har skabt til Aarhus.
Kunstnerne har hver især givet deres fortolkning af et af FN’s 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden – socialt, økonomisk, sundhedsmæssigt og miljømæssigt.
Det store kunstprojekt er unikt for Aarhus og gør verdensmålene nærværende og tilgængelige for os alle.
På turen fortæller vi om kunstprojektet, kunstnerne og intentionerne bag de enkelte værker.
Urban industri, folkelighed og forpinte sjæle
Perioden 1870-1920 er uhyre vigtig for Danmarks udvikling og selvforståelse, for det er her, at udviklingen af det danske demokrati og siden det danske velfærdssamfund for alvor tager sin form. Samtidig er det også her, at det enkelte individ ser sig selv som en del af en større befolkningsgruppe på godt og ondt; her at kunsten antager nye former og skaber nye genrer og stilarter, og hvor både fotografiet og filmen får et markant gennembrud.
Workshoppen er et forløb på tre lektioner der tager udgangspunkt i især periodens malerkunst, litteratur og ikke mindst teater og film.
Animation
Her er der fokus på animationens vigtigste element - bevægelsen. I workshoppen arbejder vi med små finurlige animationer, og vi undersøger, hvordan en enkelt bevægelse kan rumme eller begynde en lille fortælling. I workshoppen laves animationer med rod i 1800-tallet i kombination med moderne teknologi.
Bogformater
På workshoppen lærer eleverne at lave deres egen bog med japansk bogbinding. Vi arbejder med materialer vi kender fra køkkenet, som fx klude, sølvpapir og grydeskeer. Underviseren guider hele dagen med forskellige opgaver, hvor vi både skal tegne, klippe, klistre og sy en bog.
Surrealistiske portrætter
I denne workshop skal vi sammen med kunstner Gitte Lægård arbejde med at skabe surrealistiske portrætter i forskellige alternative materialer. Eleverne skal både arbejde med grøntsager, modellervoks, ståltråd, tegning og limpistol. Alle elever får hver især lavet to portrætter.
Som inspiration inden eleverne selv skal igang med at skabe deres portrætter vises musikvideoen til sangen Sledgehammer fra 1986, som arbejder med surrealistiske virkemidler og ansigtet.
Tema
I skoleåret 24/25 er temaet i Børnekulturhusets workshops Surrealismen.
Alexander Tovborg – Divine Comedy på ARoS
ARoS præsenterer den hidtil største museumsudstilling af den danske kunstner Alexander Tovborg. Udstillingen: Divine Comedy understreger ARoS’ engagement i at fremme dansk kunst og nye danske stemmer.
Tovborg, som er født i 1983, er en af sin generations mest interessante kunstnere og bedst kendt for sine malerier, hvis motiver på en gang er romantiske og ultramoderne. Glæd dig til at opleve en tankevækkende og personlig udstilling, som for første gang samler mere end 200 værker – malerier, skulpturer og papirværker – fra hele kunstnerens karriere.
Picasso, Miró og Léger på ARoS
Unik samling af mesterværker fra det tyvende århundrede kommer til Danmark for første gang
ARoS har fornøjelsen af at præsentere en række af de allerstørste europæiske modernister i samarbejde med LaM – Lille Métropole Musée d’art moderne, d’art contemporain et d’art brut og med vigtige udlån fra Centre Pompidou og Musée Picasso, Paris.
Mød Mennesket
På Moesgaards trappe undersøger vi nedslag i den menneskelige evolutionshistorie.
Vi arbejder med elevernes iagttagelsesevner. Vi undersøger forskellene og lighederne i mennesketypernes kropsbygning og ansigter samt deres særegnede og tilpassede evolutionære detaljer. Undervejs vil vi samles for at udvide vores viden om den menneskelige evolution, og dele vores forskellige betragtninger. Til slut giver vi hver vores bud på, hvordan fremtidens mennesker vil udvikle sig.