Trin for trivsel

Navn
ULF i Aarhus

Bevægelse, fællesskab og trivsel gennem præstationsfri dans.

Vil du styrke børns kropsbevidsthed, selvværd og sociale forbindelse? Og ønsker du konkrete redskaber til at fremme trivsel og fællesskab gennem præstationsfri bevægelse?

Så deltag i et to-dages kursus om Trin for Trivsel – en dansefaglig tilgang til trivselsarbejde i grundskolen. Trin for Trivsel bygger på præstationsfri dans og legende bevægelse, hvor fokus er på glæden ved at bevæge sig autentisk frem for at gøre det rigtigt.

Tag en diplomuddannelse i Anvendt Scenekunst

Navn
Aarhus Teater

Du kan nu tilmelde dig det første modulfag 'dramapædagogik' på vores nye diplomuddannelse, som udbydes i samarbejde med VIA University College.​

Dramapædagogik er en æstetisk vej til faglig og social udvikling! Ønsker du at arbejde med potentialerne i drama, scenekunst og æstetiske læreprocesser i pædagogiske sammenhænge? Har du lyst til at få nye metoder til at fremme dannelse, trivsel, sprog og kreativitet hos din målgruppe? Så se med her.

Læselyst & skaberglæde - Dansk der kan mærkes

Navn
ULF i Aarhus

ULF i Aarhus inviterer til en inspirerende fagdag for dansklærere på alle trin. Tag din kollega under armen og få nye idéer til at styrke læse- og skriveglæden i din undervisning.

Gennem oplæg og workshops undersøger vi, hvordan elever ikke bare kan læse og forstå tekster, men også forme, bygge og kreere ud fra dem. Hvordan kan litteraturen blive et afsæt for kreativ skaben?

Tilmeld dig og vær med til en dag fyldt med inspiration og konkrete idéer til din undervisning!

Program for dagen:

Førstehjælpskursus

UNO-Friluftscenter afholder førstehjælpskurser og førstehjælpsinstruktørkurser for medarbejdere i Aarhus Kommune. Hos os kan I både få genopfrisket et tidligere kursus eller tage et nyt. UNO Friluftscenter har dygtige og erfarne instruktører som arrangerer et spændende kursus med rollespil, hands-on øvelser og teori.

Førstehjælpsinstruktørkursus

Bliv førstehjælpsinstruktør i Aarhus Kommune, Børn & Unge gennem UNO-Friluftscenter.

Et typisk forløb:
Første del af et førstehjælpskursus afvikles med grundig gennemgang af teori og færdigheder fra almindelig førstehjælp, livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter og oxygen. I løbet at den første del tages der også hul på instruktørdelen således af deltagerne skiftes til at træne undervisningsforløb for hinanden i de traditionelle færdigheder som hjerte-lunge redning, påføring af forbindinger, standsning af ulykke, hjertestarter mm..

Svømmebevis

Det er et krav at have godkendt svømmebevis udstedt af Aarhus Kommune, for at lave vandaktiviteter med børn og unge i Aarhus Kommune og at dette fornys hvert andet år.

Skærmguiden

Navn
Børns Vilkår

Der er mange holdninger til skærme i dagtilbud, skole og fritid. Men som fagpersoner mangler vi ofte konkrete bud på, hvordan en balanceret og etisk brug af digitale medier kan se ud.

Skærmbrug varierer meget alt efter børns alder, og der er forskellige muligheder og udfordringer knyttet til skærmbrug for de enkelte aldersgrupper.
Derfor prøver vi at give en retning, som kan danne udgangspunkt for den nødvendige dialog om, hvilken rolle digitale medier skal spille hos jer.

 

Dansekortworkshop

Dans, bevægelse og kreativitet. Hvordan griber vi det an som lærere?
På denne danseworkshop guider en danseformidler lærerne igennem de basale begreber til en dansetime. Her kan et lærer/SFO-team blive klædt på til selv at sætte kreativ dans på skemaet. Gennem samtale og afprøvning af øvelserne kommer vi gennem hele processen fra opvarmning af kroppen til motivation af eleverne og videre til igangsættelse af den kreative fase, hvor eleverne selv skal skabe deres egne små danse.

Trivsel i skolen

Navn
Børns Vilkår

Et oplæg for fagpersoner der sætter fokus på mobning og børns trivsel

Hvad kan du som fagperson gøre for at forebygge mobning og understøtte børn og unges trivsel?

Oplægget giver dig redskaber til at understøtte et forebyggende trivselsarbejde, som styrker børns muligheder for at deltage i forskellige læringsfællesskaber.

Oplægget er baseret på cases fra BørneTelefonen og den nyeste forskning inden for mobning.

Undervejs inddrages lærere og pædagogers egne erfaringer og overvejelser, når hverdagens dilemmaer bliver sat i spil.