I skoleåret 2025/2026 tilbyder Fredens Hus gratis dialogværksteder til udskolingsklasser, hvor vi gennem en række samtaleøvelser med fokus på tro, religion og livssyn, giver eleverne redskaber til at opnå dybere forståelse mellem eleverne på tværs af forskellighed.
For at jeres lærere kan få en fornemmelse af vores arbejde, tilbyder vi at komme og give jer en smagsprøve på, hvad vores workshops indebærer gennem en kort og engagerende session. Denne kan tilrettelægges som en del af et lærermøde eller en pædagogisk dag, og varer mellem 45-90 minutter afhængigt af jeres behov og rammer.
I et mangfoldigt klasselokale, hvor elever med forskellige kulturelle og religiøse baggrunde mødes, er det essentielt, at lærere har kompetencerne til at facilitere konstruktive samtaler, hvor alle føler sig set og hørt. Dette er afgørende for at styrke elevernes nysgerrighed, empati og demokratiske selvtillid – en tro på, at deres stemme er værdifuld og at der er plads til den enkeltes perspektiv.
Ved at kunne håndtere forskelligheder og fremme forståelse på tværs af livssyn, skabes der trygge og inkluderende læringsmiljøer. Ved at træne eleverne til at navigere i forskellighed i trygge rammer, klæder vi dem på til aktivt at tage del i samfundet samtidig med, at eleverne øver sig i, at føre nysgerrige og kritiske samtaler og at indgå i respektfulde og ligeværdige relationer.
Ved at invitere jer ind i denne verden på forhånd, stræber vi efter at give jer en hyggelig og oplysende session, der giver jer indblik i vores dialogværksteder.

Oplægget foregår på jeres skole
Besøget på jeres skole kan blandt andet fungere som en del af et lærermøde eller en pædagogisk dag.
45-90 minutter
Ved interesse eller for mere information kontaktes Zahra Abo-Houssain