
Vil I se hvad skoleskak kan?
Dansk Skoleskak er eksperter i at skabe nye veje til læring og styrke hjernen gennem spil. I kan få et gratis skolebesøg eller demoforløb, så børn, unge, undervisere og ledelsen kan opleve potentialet i spilbaseret læring med skoleskak.
HVAD KAN SKOLESKAK?
Grundlovsfesten 2025: Kalder alle 4. klasser!
Sangkraft Aarhus og European Choir Games 2025 inviterer alle byens 4. klasser til at synge sammen med Aarhus Jazz Orchestra i GIGAKORET til årets store Grundlovsfest onsdag den 4. juni 2025 på Bispetorv. Vi skal synge sange om grundloven, om fællesskab og have det sjovt med at synge sammen. Vi håber på at kunne samle et GIGAKOR på op mod 1000 børn, så alle virkelig kan mærke, hvor stærkt det er at synge i kor. Det bliver både stort og festligt! Skal du og din 4. klasse synge med?
Krabbefangst og væddeløb
Hvilken madding er bedst til at fange krabber? Vi deler eleverne ind i hold og fanger krabber i Kattegatcentrets egen havn. Bagefter vejer, måler og kønsbestemmer vi krabberne og giver dem et sundhedstjek – har de har alle ben, og er de angrebet af parasitter? Til sidst udvælger vi de sundeste krabber, som indgår i det afsluttende krabbevæddeløb.
Krabberne lider ikke overlast, men dyreetik er alligevel på programmet, ligesom vi gennemgår krabbernes fysiologi.
Fra Bund Til Mund
Hvordan tilbereder man en strandkrabbe over bål – og kan man pifte retten op med tang? I vores undervisningsforløb ”Fra bund til mund” tilbereder vi vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil!
Dette undervisningsforløb giver en enestående mulighed for at undersøge og blive kloge på den mad, vi spiser. Vi tænder op i bålkomfurerne og tilbereder en lækker havsuppe. Undervejs bliver vi klogere på nogle af de danske havdyr samt deres levevis og tilpasninger. Og måske kan man endda overvinde sin frygt og holde en levende krabbe!
Blæksprutter indtager skolen
Alt det du kender fra vores sanselige dissektionsforløb med de magiske blæksprutter, men med en online forlængelse, som trækker armene helt ud i klasseværelset! Velkommen til vores online undervisningsforløb: Blæksprutter indtager skolen!
Børnehavedag i Kattegatcentret
Hvad er en fisk? Hvordan holder man en krabbe, og kan man spise tang? Vi dykker under overfladen når de ældste af de yngste besøger Kattegatcentret til et storbørns-eventyr og et program spækket med aktiviteter særligt tilpasset ivrige pilfingre og videbegærlige ”spørge-Jørgener”.
I Kattegatcentret præsenteres børnene for et hav af spændende oplevelser, hvor der blandt andet skal dissekeres sild, fanges krabber, lære om havdyr, lave tangsalt og smage på friskfanget makrel tilberedt over bål og serveret med frisklavet tomatsovs..
Livet på gården
I staldene på Bredballegård får vi gang i alle sanser. Vi har Jerseykøer og kalve, heste, grise, geder, høns og kaniner. Og så findes der en masse andre dyr, du ikke finder på alle bondegårde.
Prøv fx at holde en megalang slange og en lillebitte mus - eller prøv, om du kan tælle benene på en ægte, levende fugleedderkop.
Vi kommer også forbi maskinparken. Du må gerne prøve at sidde i nogle af de kæmpestore maskiner og måske er du heldig at møde robotten på arbejde i marken!
Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM
Hajer på tværs - tværfagligt matematikforløb
Dette forløb kombinerer matematik, natur/teknologi og faglig læsning.
Eleverne får et varieret oplæg om hajer, mens vi går rundt til de forskellige akvarier. Undervejs inddrager vi de levende dyr i dialog og opgaver, ligesom eleverne får lov til at røre ved hajhud, tænder og andre genstande, der styrker forståelsen.
Tilpasninger - form og funktion
Hvorfor ser dyrene ud som de gør, hvor lever de, og hvordan genkender vi dem?
Vi kigger på dyrene i børnehøjde, og giver eleverne svar på spørgsmål som “hvorfor er rødspætten helt flad?" eller "hvordan kan det være, at hummeren har to forskellige kløer?"
Vi stiller spørgsmålene til eleverne, når vi kigger på dyrene og undersøger, hvordan man overlever i det blå ocean.
Det store kørekort i verdensmålene
Verdensmål i Kattegatcentret
Hvordan smager tang? Kan tang bidrage til at mindske sult i verden? Og hvad sker der med livet under overfladen, når havet bliver varmere?
Igennem syv spændende forløb sætter vi de 17 verdensmål under luppen. Vi lader eleverne dykke ned, fordybe sig og undersøge, hvordan havets ressourcer kan være med til at løse nogle af de udfordringer, verden står overfor.