Tag en diplomuddannelse i Anvendt Scenekunst

Navn
Aarhus Teater

Du kan nu tilmelde dig det første modulfag 'dramapædagogik' på vores nye diplomuddannelse, som udbydes i samarbejde med VIA University College.​

Dramapædagogik er en æstetisk vej til faglig og social udvikling! Ønsker du at arbejde med potentialerne i drama, scenekunst og æstetiske læreprocesser i pædagogiske sammenhænge? Har du lyst til at få nye metoder til at fremme dannelse, trivsel, sprog og kreativitet hos din målgruppe? Så se med her.

Luk op...

Spændende overraskelser i farvestrålende kufferter
Co-produceret med Teater Håndholdt

På gulvet ligger bjerge af kufferter – blå og røde, en med prikker, store og små. Alle kufferter gemmer på hemmeligheder og eventyr og venter kun på at blive åbnet.

I den første kuffert bor lille- mellem- og storebjørn.
Storebjørn har svært ved at falde i søvn, men det går lidt lettere, hvis man stryger ham på maven. I en anden bor dukken, der elsker te-selskaber, og i en tredje gemmer sig gummistøvler, der kan gå på line til cirkusmusik.

Fjer og kragetæer

Børnekulturhusets kunstner Anne Katrine Graah Rasmussen kommer ud til jer med fugle under armen. Vi skal nemlig kigge på fugle, snakke om fugle og male med fugle ...næsten.

Vi bruger fjer som pensler og og laver kragetæer ud af piberensere, som kan lave sjove ruter på papiret. Vi skal eksperimentere med at lave spændende mønstre og fine lette tegninger.

TØJ

Navn
hvid støj sceneproduktion

TØJ kan være alt for stort eller alt for småt. TØJ kan kradse, kilde, klistre, stramme og varme - det kan være blødt, groft, strække sig eller være helt stift. TØJ kan komme helt galt på kroppen, omvendt på eller knappes helt skævt.
... Men TØJ er ikke bare TØJ...
Strømpebukseben i høj hæl transformeres til en langhalset fugl, ud af den pelsede kappe opstår en funky larve, og er man egentlig én eller to til tango i den kæmpe nederdel?

Tangehytten

Navn
Lejrskoler

Tangehytten er den nyeste af Aarhus Kommunes tre lejrskoler (Dyngbyhytten, Dakbjerghytten og Tangehytten). 

Hytten ligger på en stor naturgrund med bøge- og egeskov nær Tange Sø og Energimuseet. Energimuseet ligger i cykelafstand fra Tangehytten, så det er oplagt at besøge museet. To lærings- og formidlingsforløb er gratis for Tangehyttens gæster.

Ved siden af hyttens hovedbygning ligger et hus med undervisningslokale og veludstyret laboratorium og grejbank. Herudover er der 40 cykler med tilhørende cykelhjelme og cykellygter til rådighed.

Teaterværksted til børnehaven/førskolen

Navn
Aarhus Teater

Tag med på et skræddersyet teaterværksted til de ældste børn i børnehaven. Sammen går vi på opdagelse og leger med teatret og H.C. Andersens eventyr De vilde Svaner i trygge rammer. 

Jeres besøg består at en rundvisning i Aarhus Teaters snørklede gange, hvor vi blandt andet besøger kostumeafdelingen, malersalen, rekvisitkælderen og selvfølgelig skal vi også se Store Scene med det flotte Svaneloft. 

Efter rundvisningen går vi over til AT Lærings lokaler, hvor vi skal arbejde med De vilde Svaner.

Eventyrskoven

Navn
Den Kreative Skole Aarhus og Musikskolen Laura

Velkommen til Eventyrskoven! Her pusler troldene i buskadset, heksemutter brygger lystigt i det hule træ og de fjollede gakkelukker leger i trækronerne.

Igennem dette billedkunstforløb bruger vi naturen som udgangspunkt. Både det taktile, som vi kan undersøge og sanse, men i lige så høj grad igennem de eventyrlige væsner som også bor i den. Det gør vi igennem leg og historier, og ud fra det laver vi forskellige billedkunstprojekter, hvor vi prøver en række teknikker, både i fællesskab og i individuelle værker.

Skattejagt for minimatroser

Skattejagt for minimatroser er en sjov og legende måde at lære om historie på.
I fortællingen er der ledetråde, og hvis børnene lytter godt efter, kan de finde 6 forskellige nøgler gemt på skibet, som til sidst kan åbne kongens skattekiste fyldt med ”guldmønter”.

Skibsdrengens liv ombord

Rundvisning på fregatten Jylland for de mindste

Skibsdrengens Liv er en sanselig og dialogbaseret rundvisning kombineret med små fortællinger om, hvordan drenge i alderen 12-14 år arbejdede ombord på fregatten Jylland i gamle dage.

Undervejs bliver der set og rørt på genstande, så historien bliver mere konkret og nærværende for børnene.