
Mad for fremtiden
Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Det spørgsmål undersøges i undervisningsprojektet Mad for Fremtiden, som henvender sig til elever i 6.-9. klasse og klæder dem på til at forstå madens betydning i den grønne omstilling.
I den gratis workshop får eleverne mulighed for at fordybe sig i de komplekse dilemmaer, der præger diskussionerne om fremtidens fødevaresystemer. De får indsigt i madens klimaaftryk, arealforbrug og bæredygtighed – og får samtidig chancen for at prøve kræfter med plantebaseret madlavning.
Deltag i Affaldsindsamlingen 2025!
Giv børn en følelse af at de gør en forskel og lær dem, hvordan vi sammen kan passe på vores natur!
Tilmeld jer Affaldsindsamlingen 2025, når vi igen samler affald fra den 31. marts – 6. april.
Derfor bør vi lære eleverne at samle affald!
✨Vi holder naturen ren og pæn! Affald i naturen forstyrrer vores naturoplevelser. Det er de færreste, som synes en smidt øldåse pynter i hækken eller at cigaretskodder pryder strandene.
Grejbase ved Egå Engsø
Grejbasens tema er stenalder, men der er også mulighed for at lave mange andre aktiviteter. Der er kikkerter til fugleture, fangstnet til at fange smådyr fra træbroen og båludstyr til madlavning over shelterpladsens store bålsted.
Til understøttelse af særligt stenaldertema er der A-bukke med stenalderinfo, labyrint med vægmaling, plakater med info og QR koder med link til bl.a. video om ildslagning med flint og pyritsten samt flint og læder til forskelligt håndværksmæssigt arbejde.