Tag en diplomuddannelse i Anvendt Scenekunst
Du kan nu tilmelde dig det første modulfag 'dramapædagogik' på vores nye diplomuddannelse, som udbydes i samarbejde med VIA University College.
Dramapædagogik er en æstetisk vej til faglig og social udvikling! Ønsker du at arbejde med potentialerne i drama, scenekunst og æstetiske læreprocesser i pædagogiske sammenhænge? Har du lyst til at få nye metoder til at fremme dannelse, trivsel, sprog og kreativitet hos din målgruppe? Så se med her.
Luk op...
Spændende overraskelser i farvestrålende kufferter
Co-produceret med Teater Håndholdt
På gulvet ligger bjerge af kufferter – blå og røde, en med prikker, store og små. Alle kufferter gemmer på hemmeligheder og eventyr og venter kun på at blive åbnet.
I den første kuffert bor lille- mellem- og storebjørn.
Storebjørn har svært ved at falde i søvn, men det går lidt lettere, hvis man stryger ham på maven. I en anden bor dukken, der elsker te-selskaber, og i en tredje gemmer sig gummistøvler, der kan gå på line til cirkusmusik.
Børnehavedag i Kattegatcentret
Hvad er en fisk? Hvordan holder man en krabbe, og kan man spise tang? Vi dykker under overfladen når de ældste af de yngste besøger Kattegatcentret til et storbørns-eventyr og et program spækket med aktiviteter særligt tilpasset ivrige pilfingre og videbegærlige ”spørge-Jørgener”.
I Kattegatcentret præsenteres børnene for et hav af spændende oplevelser, hvor der blandt andet skal dissekeres sild, fanges krabber, lære om havdyr, lave tangsalt og smage på friskfanget makrel tilberedt over bål og serveret med frisklavet tomatsovs..
Grejbase ved Ørnereden
Grejbasens tema er naturen i nærområdet, men der er også mulighed for at lave mange andre aktiviteter udover det - kun fantasien sætter grænser. Der er bestemmelsesnøgler til insekter, planter og svampe, fangstnet til ture ud til kysten og båludstyr til madlavning. Desuden er der mulighed for at arbejde med jord, sten, fossiler og lære skovens dyr at kende.
Bliv inspireret til hvilke aktiviteter I kan lave ved grejbasen, og læs meget mere om den generelle information i filen: Grejbaseoversigt (nederst på denne side)
UNO Friluftscenter - grejbank
Grejbanken indeholder udstyr til både dag-, skole- og fritidstilbud.
Grejbase, Thors Skovhytte
Thors skovhytte har en enestående beliggenhed i skoven - tæt på byen, mellem træerne på en sydvendt skråning ved Thors Mølle i Marselisborgskoven. Skovhytten er ejet af Sport og Fritid - Aarhus Kommune, og fungerer som et grønt foreningshus. Læs nærmere om booking længere nede på denne side
Der er gode muligheder for at lave bålaktiviteter og mad over bål, samarbejdsaktiviteter mm. og så er det naturligt at bruge basen som udgangspunkt for ture i skoven eller til stranden og Den Uendelige Bro, som ligger ca. 10 minutters gang fra basen.
Tangehytten
Tangehytten er den nyeste af Aarhus Kommunes tre lejrskoler (Dyngbyhytten, Dakbjerghytten og Tangehytten).
Hytten ligger på en stor naturgrund med bøge- og egeskov nær Tange Sø og Energimuseet. Energimuseet ligger i cykelafstand fra Tangehytten, så det er oplagt at besøge museet. To lærings- og formidlingsforløb er gratis for Tangehyttens gæster.
Ved siden af hyttens hovedbygning ligger et hus med undervisningslokale og veludstyret laboratorium og grejbank. Herudover er der 40 cykler med tilhørende cykelhjelme og cykellygter til rådighed.
Se op på stjernehimlen
Børnene taler med formidleren om, hvad man kan se på himlen om dagen, og hvad man kan se om natten. Vi taler også om, hvorfor man mon kan se flere stjerner på landet end i byen, og vi forsøger at finde Karlsvognen og stjernebilledet Store Bjørn.
Skattejagt for minimatroser
Skattejagt for minimatroser er en sjov og legende måde at lære om historie på.
I fortællingen er der ledetråde, og hvis børnene lytter godt efter, kan de finde 6 forskellige nøgler gemt på skibet, som til sidst kan åbne kongens skattekiste fyldt med ”guldmønter”.
Skibsdrengens liv ombord
Rundvisning på fregatten Jylland for de mindste
Skibsdrengens Liv er en sanselig og dialogbaseret rundvisning kombineret med små fortællinger om, hvordan drenge i alderen 12-14 år arbejdede ombord på fregatten Jylland i gamle dage.
Undervejs bliver der set og rørt på genstande, så historien bliver mere konkret og nærværende for børnene.