Hands on-kursus: Kom godt afsted på cyklen
Alt hvad du har brug for at vide, inden du tager din klasse med på cykeltur.
Bliv klædt på til trygt at kunne tage klassen med på cykeltur. På kurset får du værktøj i hånden og prøver enkle tjek og cykelreparationer. Du kommer også ud at cykle en tur, hvor organisering og instruktioner bliver trænet.
Novel Engineering - inspiration til dansk
ULF i Aarhus inviterer til spændende dag om Novel Engineering - en legende tilgang til at læse, forstå og analysere tekster.
Væk børns interesse for tid, miljø og karakterer!
Er du nysgerrig efter at vide, hvordan du på en ny måde kan engagere eleverne i de bøger, I læser, og hvordan du kan forene danskfaget med teknologi, kreativ problemløsning og børns skaberglæde? Så inviterer vi dig sammen med Skovangskolen og Tufts University CEEO (Center for Engineering Education Outreach) fra Massachusetts til en spændende dag med Novel Engineering!
Med Skolen i Biografen
Med Skolen i Biografen i Region Midtjylland er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, danske filmudlejere, 12 kommuner, 21 biografer og VIA Center for Undervisningsmidler. Spilleplanen omfatter 11 film, hvortil der er udarbejdet undervisningsmateriale, der kan hentes gratis på Filminstituttets hjemmeside filmcentralen.dk/msib
Der er film til alle klassetrin fra 0. til 10. klasse, inddelt i tre trin: indskoling, mellemtrin og udskoling.
Marselisborg Slotspark - Kongefamiliens Århus
Kongefamilien og Marselisborg Slotspark
Hvorfra kommer navnet ’Marselisborg’? Hvem var de første kongelige sommergæster på Marselisborg slot?
Hør om slottets spændende historie og arkitektur - med fortællinger om kongehusets – ikke mindst dronning Margrethes og Kong Frederik den 10.s relationer til Aarhus.
Hør også historien om Mindeparkens anlæggelse, om den Kgl. Danske Livgarde og vagtskiftet ved Marselisborg slot med fløjtespilleren, der marcherer forrest på skovstien.
Aarhus i 1200 år
Kom med på vores ”klassiske” byvandring, hvor vi fortæller om:
Ud med sproget
Giv dine elever en hel dag med fremmedsprog
Kom på besøg på HHX-gymnasiet og lad dine elever afprøve deres sproglige færdigheder i samarbejde med en HHX-klasse. Der vil være fuld sproglig aktivitet hele dagen for samtlige elever, og der er fokus på kultur, kulturteori og et udvalgt samfundsfagligt eller handelsfagligt emne.
Aarhus besat - De fem mørke år
Fra 9. april 1940 til til 5. maj 1945 var Danmark - og Aarhus – besat af tyskerne.
Vi skruer tiden tilbage til "de fem mørke år" og hører om både hverdagen og de mange dramatiske begivenheder i Aarhus fra 1940 til 1945. Om rationering og sortbørs, stikkere, luftangreb, modstandsbevægelsens sabotagehandlinger og tyskernes gengældelsesaktioner, der også kaldes schalburgtage.
På denne byvandring kommer vi omkring mange af de steder, hvor de ofte voldsomme begivenheder udspillede sig. Undervejs hører vi blandt andet om:
Aarhus Rådhus – Rundvisning
I 1941 fik Aarhus et nyt og moderne rådhus, men ikke uden sværdslag. De to unge arkitekter, der stod bag – Arne Jacobsen og Erik Møller – havde tegnet et hus, der efter mange borgeres mening var for moderne, og så manglede det tilmed et tårn! Tårnet kom med på de endelige tegninger, rådhuset blev bygget, og i dag er alle glade for den flotte funkisbygning.