Aarhus under besættelsen - Opgørets time

Navn
Den Gamle By

Rolle- og dilemmaspil om Aarhus under besættelsen.

Med den gamle politistation og Gestapo-bygning som ramme, arbejder eleverne med besættelsestidens dilemmaer. Der tages udgangspunkt i syv personkarakterer, der på hver sin måde klarede sig igennem et krigsramt Aarhus. Eleverne følger en af karaktererne, hvis livsfortællinger og dilemmaer udfoldes gennem brugen af digitale id- kort på en tur rundt på museet.

Urban industri, folkelighed og forpinte sjæle

Perioden 1870-1920 er uhyre vigtig for Danmarks udvikling og selvforståelse, for det er her, at udviklingen af det danske demokrati og siden det danske velfærdssamfund for alvor tager sin form. Samtidig er det også her, at det enkelte individ ser sig selv som en del af en større befolkningsgruppe på godt og ondt; her at kunsten antager nye former og skaber nye genrer og stilarter, og hvor både fotografiet og filmen får et markant gennembrud.
Workshoppen er et forløb på tre lektioner der tager udgangspunkt i især periodens malerkunst, litteratur og ikke mindst teater og film.

Grundlovsfesten 2025: Kalder alle 4. klasser!

Navn
Sangkraft Aarhus

Sangkraft Aarhus og European Choir Games 2025 inviterer alle byens 4. klasser til at synge sammen med Aarhus Jazz Orchestra i GIGAKORET til årets store Grundlovsfest onsdag den 4. juni 2025 på Bispetorv. Vi skal synge sange om grundloven, om fællesskab og have det sjovt med at synge sammen. Vi håber på at kunne samle et GIGAKOR på op mod 1000 børn, så alle virkelig kan mærke, hvor stærkt det er at synge i kor. Det bliver både stort og festligt! Skal du og din 4. klasse synge med?

Picasso, Miró og Léger på ARoS

Navn
ARoS

Unik samling af mesterværker fra det tyvende århundrede kommer til Danmark for første gang

ARoS har fornøjelsen af at præsentere en række af de allerstørste europæiske modernister i samarbejde med LaM – Lille Métropole Musée d’art moderne, d’art contemporain et d’art brut og med vigtige udlån fra Centre Pompidou og Musée Picasso, Paris.

Mød Mennesket

Navn
Moesgaard

På Moesgaards trappe undersøger vi nedslag i den menneskelige evolutionshistorie.

Vi arbejder med elevernes iagttagelsesevner. Vi undersøger forskellene og lighederne i mennesketypernes kropsbygning og ansigter samt deres særegnede og tilpassede evolutionære detaljer. Undervejs vil vi samles for at udvide vores viden om den menneskelige evolution, og dele vores forskellige betragtninger. Til slut giver vi hver vores bud på, hvordan fremtidens mennesker vil udvikle sig.

Vikingernes eventyr - Da verden åbnede sig

Navn
Moesgaard

I små grupper møder eleverne forskellige personer fra vikingetiden. Sammen lærer vi, hvordan forskellige menneskers fortælling fra den samme tidsalder kan variere meget alt efter køn, status og virke. Med det afsæt tager vi på bytur i vikingernes Aros, før vi begiver os ud i verden, med den person fra vikingetiden, som vi måske kender bedst: Vikingekrigeren. Eller gør vi? Hvordan tjener han egentlig sit sølv? På rejsen ned ad Volgafloden, konfronteres vi med nogle ubehagelige sandheder, før vi vender hjem igen. Nu er Danmark ved at blive kristent – men hvilken Jesus tror vikingerne på?