Urban industri, folkelighed og forpinte sjæle

Perioden 1870-1920 er uhyre vigtig for Danmarks udvikling og selvforståelse, for det er her, at udviklingen af det danske demokrati og siden det danske velfærdssamfund for alvor tager sin form. Samtidig er det også her, at det enkelte individ ser sig selv som en del af en større befolkningsgruppe på godt og ondt; her at kunsten antager nye former og skaber nye genrer og stilarter, og hvor både fotografiet og filmen får et markant gennembrud.
Workshoppen er et forløb på tre lektioner der tager udgangspunkt i især periodens malerkunst, litteratur og ikke mindst teater og film.

Animation

Navn
Aarhus Billed- og Medieskole

Her er der fokus på animationens vigtigste element - bevægelsen. I workshoppen arbejder vi med små finurlige animationer, og vi undersøger, hvordan en enkelt bevægelse kan rumme eller begynde en lille fortælling. I workshoppen laves animationer med rod i 1800-tallet i kombination med moderne teknologi. 

Kortfilm for modtageklasser

Navn
Aarhus Billed- og Medieskole

Forløbet introducerer formmæssige virkemidler i kortfilm, med sprogstimulering som en naturlig del. Den første dag hos os lærer eleverne filmsamarbejde, gennem optagelse og sammensætning af få klip ad gangen. Det er grundlæggende tekniske og æstetiske virkemidler. Hjemme arbejder eleverne med enkle øvelser, med vores materiale som inspiration. Den sidste dag hos os udvider og finpudser vi med flere metoder, virkemidler, og ser lidt på plot, karakter og drama.

Fotografiet som sandhedsvidne

Navn
Galleri Image
  • Omvisning: En medarbejder hos Galleri Image holder et oplæg om det analoge kamera overfor det digitale. Omvisningen vil indeholde:
    • Tekniske forskelle, ligheder og muligheder. 
    • Hvordan fotografiets udvikling har påvirket vores generelle forståelse af billeder og billedkultur.
    • Vejen fra motiv til kunstværk. 

(Under oplægget vises billedeksempler og der ligges op til en dialog om de forskellige virkemidler.)